Упокојио се у Господу – МИЛЕТА РАДОЈЕВИЋ

Дугогодишњи Министар вера – Директор канцеларије за односе са црквама и верским заједницама у влади Републике Србије

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је данас, да је преминуо Милета Радојевић (1955), саветник министра задужен за верска питања. Милета Радојевић је претходно био дугогодишњи Министар вера (Директор Канцеларије за сарадњу са црквама и верским заједницама, при Министарству правде у влади Републике Србије).

Као Министар вера, остварио је изузетну сарадњу са свим верским заједницама. Имао је одличан однос и са Српском православном црквом. Особито се старао и залагао око обнове храмова и других верских објеката. Био је човек књиге и широке културе. Подстицао је велике издавачке подухвате, како би књига помогла у  ширењу културе у Републици Србији.

Помогао је велике издавачке подухвате свих црквених издавача. Пружао је велику подршку издавачкој кући Епархије шабачке Глас Цркве и помогао штампање и издавање капиталних пројеката: Сабрана дела Исисдоре Секулић, Јована Дучића, Јанка Веселиновића у комплету од пет томова и едицију Достојевски у рукама Бога Живога у десет томова. Учествовао је на бројним промоцијама наше издавачке куће и велики број комплета поклонио светињама широм Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и наше дијаспоре.

По истеку мандата у Министарству вера, био је саветник Министра просвете. „Придружио се нашем тиму и свакодневно предано и одговорно радио на унапређењу верске наставе, промоцији талената и надарених ученика, студената и научника и очувању српског идентитета и традиције“, саопштило је Министарство просвете. Захваљујући Радојевићу, Министарство просвете је успоставило награду за истакнуте појединце.

Драги лик овог Божјег човека остаће у трајној молитвеној успомени и памћењу у нашој Цркви, са чврстом вером да је Господ његову душу примио у насеља праведника у Царству Своме на живим небесима.

Брат наш Милета Радојевић завршио је свој земни хаџилук. Његов живот и успомена на њега, за све нас који смо га познавали и сарађивали са њим, остаће као путоказ.